Set canapele si fotolii

Idei de decorare a livingului – 15 trucuri pentru a crea un aspect nou

Livingului tău îi lipsește ceva? Canapeaua se simte puțin inconfortabil, pereții par dintr-odată goi sau pur și simplu camera nu a mai fost reamenajată de când te-ai mutat în locuință? Orice i-ar lipsi livingului tău, este timpul să acționezi.

Când vine vorba de a decora livingul, este foarte simplu să te lași dus de val sau, de cealaltă parte, să fii indecis. Nu te teme, însă. Am adunat de la experți mici tips-uri despre modalitățile înțelepte și de impact de a oferi camerei tale de zi un aspect fresh, fără a fi nevoie de o revizuire completă. Spațiul se simte brusc prea înghesuit? Poate o canapea potrivită pentru spațiul tău ar face toată diferența. Dar ce spui despre zidurile goale? Un tablou ar accesoriza perfect un perete lipsit de viață. Pentru a te ajuta, iată 15 dintre trucurile noastre preferate pentru a da un aspect cu totul diferit livingului tău.

1.  Investește într-o canapea nouă

În cazul în care canapeaua ta a văzut și zile mai bune, tapițeria este scorojită iar forma canapelei e cu adevărat învechită, este timpul pentru o îmbunătățire. Chiar dacă achiziționarea unei canapele poate fi intimidantă, din simplul fapt că este considerată piesa de rezistență a livingului, aceasta va transforma instant aspectul spațiului. Dacă te afli în pană de idei cu privire la alegerea canapelei perfecte, Mobila Max îți pune la dispoziție o gamă variată de canapele și colțare, pentru toate gusturile.

2.  Introdu diferite tipare

Dacă sufrageria ta este prea comună, un mod inteligent de a adăuga interes este folosirea tiparelor. Aceasta este o idee permisivă, care poate fi adaptată în funcție de propriile gusturi.

Pentru un efect mai mic, poți cumpăra diverse huse noi de perne, poți adăuga accesorii decorative care au un model natural sau poți accesoriza livingul cu un covor cu diverse accente. Pentru un efect puternic, poți atârna picturi abstracte sau poți schimba husa canapelei tale cu un material imprimat. Cu toate acestea, este de preferat să păstrezi canapeaua într-o culoare neutră și să alegi să pui mai mult accent pe scaun, de exemplu.

Desigur, poți fi mult mai îndrăzneț și poți opta pentru un model diversificat al podelei, însă îți sugerăm să păstrezi un model simplu, pentru a nu supraîncărca livingul.

3.  Adaugă o pată de culoare

Similar adăugării tiparelor, culoarea poate fi inclusă în livingul tău în diverse moduri. Ia în considerare schimbarea culorii pereților cu o culoare nouă, inspirată, pentru a revigora spațiul. Vopsirea pereților este o actualizare simplă și favorabilă bugetului tău, care însă îți va transforma în totalitate livingul.

Dacă aveai deja o paletă aleasă a culorilor, dar dorești o actualizare fără a schimba complet acea schemă, o modalitate ușoară este de încorpora versiuni mai deschide și mai închise ale culorilor respective prin obiectele decorative. În acest fel, adaugi un look fresh livingului, fără a modifica complet camera.

4.  Schimbă podeaua livingului

Poți alege să faci ceva mai simplu, precum adăugarea unui covor cu diverse accente sau poți opta pentru actualizarea completă a pardoselii camerei de zi. Indiferent că alegi o podea sintetică sau una naturală, posibilitățile sunt infinite.

Pardoseala este, în mod evident, o mare parte a oricărei camere și poți folosi acest lucru în avantajul tău, mai ales când vine vorba de culoare. Schimbarea culorii pardoselii, fie că optezi pentru o schimbare radicală a acesteia sau alegi tente subtile care să complimenteze nuanțele deja existente, este o modalitate sigură de a crea un impact major în ceea ce privește aspectul nou al livingului.

5.  Combină texturile pentru un decor modern al livingului

Încă din toamna trecută, catifeaua este în trend și a fost considerată țesătura anului 2018. Chiar dacă nu urmărești tendințele, există nenumărate motive în a aduce catifeaua în livingul tău. Nu numai că este un material atemporal, însă catifeaua aduce și un plus de căldură și textură oricărui interior, funcționând cu orice stil.

6.  Adaugă accesorii cu accente noi

Accesorii noi precum perne cu diverse modele, o pătură călduroasă sau o vază cu design modern vor da instant un look modern livingului tău. Aceste ajustări sunt ușor de achiziționat pentru orice buget și vor fi întotdeauna la modă.

De asemenea, poți opta și pentru un tablou cu o pictură abstractă sau un covor cu accente colorate. Toate aceste detalii vor avea un impact puternic asupra felului în care arată și se simte livingul. Partea cea mai bună este că acest tip de abordare poate fi atât de subtil sau de accentuat pe cât dorești tu să fie. Poți decide să înlocuiești doar una sau două piese și să lași totul așa cum este sau poți să schimbi toate detaliile.

7.  Extinde-ți spațiul cu obiecte de mobilier flexibile

Obiectele de mobilier flexibile sunt o opțiune excelentă pentru spațiile mici. Încearcă o măsuță de cafea  cu depozitarea interioară sau folosește o bibliotecă drept separator între camere.

De asemenea, anumite tipuri de scaune pot fi folosite drept mese secundare, iar dacă optezi pentru taburete, află că și acestea pot funcționa atât ca suporturi pentru picioare, cât și ca loc de șezut suplimentar.

8.  Mixează aspectul vintage cu cel modern

Piesele vintage sunt o modalitate excelentă de a oferi livingului tău un anumit farmec și o textură a lumii vechi și vor transforma livingul tău într-un spațiu unic și personificat.

Pentru a compensa aspectul îmbătrânit al unei piese vechi, mixeaz-o cu un obiect modern. Pernele moi sau covoarele din textile bogate vor ajuta la diminuarea accentului dur al unei piese vintage.

9.  Înlocuiește suportul pentru televizor

Este de la sine înțeles faptul că nu te poți bucura de o sesiune de TV atunci când televizorul tău este poziționat greșit pe suportul său. A găsi un suport media potrivit este important, iar regula noastră este ca suportul să fie cu cel puțin câțiva centimetri mai lat decât baza televizorului, astfel încât să existe câțiva centimetri de spațiu de ambele părți ale acestuia.

Optează pentru un stand tv elegant și multifuncțional, care va aduce stiliza cu siguranță decorul livingului.

10.  Găsește măsuța perfectă de cafea

Una dintre cele mai provocatoare idei pentru decorul unui living poate fi găsirea mesei potrivite de cafea, pentru a fi într-un contrast perfect cu canapeaua. Printre alte lucruri, trebuie să ai în vedere dimensiunea, forma și stilul.

În loc să-ți imaginezi cum vor arăta împreună aceste două piese statement ale livingului, nu mai bine încerci câteva opțiuni? Mobila Max are o mulțime de modele de măsuțe de cafea din care te poți inspira pentru a oferi livingului tău farmecul care îi lipsea.

11.   Restilizează spațiile de depozitare

Fie că este vorba de o comodă, dulap sau chiar un bufet cu sertare, aceste piese de mobilier sunt perfecte pentru depozitarea tuturor lucrurilor și pot fi un punct de focalizare excelent.

Pentru un aspect elegant al bufetului, îl poți stiliza cu două lămpi asortate așezate la fiecare capăt și aranjarea câtorva accesorii în mijloc. Dacă bufetul nu vine în set cu oglinzi, poți opta pentru o tablou artistic așezat deasupra lui, pentru a crea o compoziție piramidală care să atragă toate privirile.

12.  Optează pentru tablouri artistice supradimensionate

De obicei, regula generală a obiectelor de artă este aceea de a avea dimensiuni mai mici de două treimi decât lățimea oricărui obiect de mobilier asupra căruia se află. Noile tendințe ne invită, însă, să încălcăm această regulă și să îmbrățișăm proporțiile într-un mod nou.

Creează un centru de interes asupra canapelei, poziționând deasupra acesteia o piesă de artă supradimensionată, cu o lățime egală cu a canapelei. Este o modalitate sigură și îndrăzneață de a aduce o vibrație diferită camerei de zi.

13.  Integrează oglinda în decorul livingului

Adăugarea unei oglinzi poate ajuta la deschiderea livingului. Dacă nu dorești să încerci culori sau modele noi, aceasta este o opțiune destul de simplă și în trend. În general, oglinzile creează impresia de open-space, fiind extrem de utile pentru spațiile mici.

Poți trata oglinda drept o piesă decorativă în funcție de dimensiunile acesteia și încadrarea în spațiul camerei, cu atât mai mult cu cât ai numeroase opțiuni moderne și ornamentale din care poți alege.

14.  Include plantele și florile proaspete în decorul livingului

Pentru a aduce un aspect fresh camerei de zi, adaugă flori proaspete. Acestea reprezintă o modalitate eficientă de a aduce un plus de culoare și prospețime livingului.

De asemenea, poți opta și pentru plantele în ghiveci. Plantele au în general un aspect plăcut și atunci când sunt plasate corect în casă, pot face minuni. Plantele mici sunt decorațiile perfecte pentru mese și rafturi. Poți alege, deopotrivă, și plante înalte pe care le poți poziționa în colțuri.

15.  Rearanjează mobila livingului

Această metodă este, fără îndoială, cel mai puțin scump mod de a actualiza o cameră, fiind complet gratuit. Mutarea mobilierului oferă livingului un aspect cu totul diferit și îți poate satisface nevoia de schimbare fără niciun cost inclus.

Dacă nu dorești să schimbi locul tuturor obiectelor de mobilier, poți încerca să rearanjezi accesoriile și să schimbi poziționarea cărților în bibliotecă. Vei fi surprins de impactul pe care îl vor avea aceste schimbări asupra livingului tău.

Cu atât de multe opțiuni disponibile pentru a da un aspect fresh livingului tău, te poți decide dacă îți dorești să realizezi o schimbare totală a camerei de zi sau să faci câteva modificări mici. Ce idei ai de gând să încerci?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *