Set canapele si fotolii

Tipuri de extensii pentru canapele. Care este cel mai potrivit?

Utilitatea unei canapele extensibile este evidenta. Aceasta piesa de mobilier este un veritabil centru de relaxare si petrecere a timpului liber pentru intreaga familie si atunci cand este nevoie, se transforma intr-un spatiu confortabil de dormit.

Majoritatea celor care isi doresc o locuinta cat mai spatioasa si in acelasi timp cat mai eficienta, aleg o canapea extensibila in living si chiar in dormitor, atunci cand spatiul disponibil nu este foarte mare.

Pe piata exista canapele extensibile ieftine sau mai putin ieftine, care pot fi diferentiate in functie de:

  • Stilul estetic pe care il abordeaza;
  • Culoare;
  • Materialele folosite pentru constructie;
  • Dimensiune;
  • Forma;
  • etc

Unul dintre cele mai importante criterii de alegere a unei canapele extensibile insa, este modul in care se extinde. Exista mai multe sisteme de extindere, fiecare cu avantajele sale. In principiu, extensia canapelei trebuie sa se faca usor, sa reziste foarte bine solicitarilor si sa nu necesite foarte mult spatiu.

Care sunt principalele extensii pentru canapele?

1. Extensia de tip Clic Clac. Este una dintre cele mai populare gratie simplitatii sale. Aceasta este compusa din doua parti: un cadru metalic cu lamele elastice si o saltea articulata. Extensia se face dintr-o singura miscare, prin simpla ridicare a uneia dintre parti.

2. Extensia pe role. Este cunoscuta si sub denumirea de extensie Doppeliege si este gandita in asa fel incat sa asigure o utilizare de lunga durata. Sub sezut exista doua role care permit glisarea acestuia in fata, in asa fel incat spatarul sa se poata aseza in locul sau.

3. Extensia Futon. Este o varianta simpla de extensie, care consta in plierea si deplierea unei saltele din poliuretan. Practic, salteaua pliata este sezutul canapelei iar nepliata este un veritabil pat. Pentru cei care nu doresc sa doarma pe o saltea pozitionata direct pe podea exista si extensia Ribalta, care alaturi de saltea are si un cadru metalic ce poate sa fie pliat.

4. Extensia tip sertar. Este intalnita adesea la coltare si se bazeaza pe un element cu role pozitionat sub sezutul canapelei. Acesta se deschide asemenea unui sertar si largeste spatiul canapelei.

Toate extensiile pot fi eficiente si rezistente. Este important sa verifici cu atentie modul in care sunt realizate si sa te asiguri ca acestea sunt potrivite pentru incaperea in care vrei sa le folosesti.

Cele mai bune canapele extensibile sunt acelea care iti pot oferi confort, ori de cate ori ai nevoie si reusesc sa isi faca treaba pe o perioada foarte lunga de timp.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *