Uncategorized

Idei de inspirație și design pentru un dormitor modern

Hai să recunoaștem, un design modern al dormitorului poate impresiona cu ușurință! Nu numai că este elegant și actual, însă simplitatea unei camere moderne poate crea un sentiment de liniște și, în consecință, un somn mai bun. Totodată, dormitoarele pot reprezenta o adevărată enigmă pentru cei cu un simț al esteticii moderne elegante. Cum poți să faci un spațiu care este pur și simplu plin de perne și așternuturi moi să fie, în același timp, parte a unui design slefuit? 

Găsirea unui echilibru între confortabil și rafinat poate fi dificilă fără o îndrumare adecvată, de la alegerea unui tablou până la alegerea unei palete de culori adecvată. Din fericire, nu va rămâne o dilemă! Următoarele idei de design îți vor oferi toată inspirația de care ai nevoie pentru pentru a-ți decora dormitorul în stil modern. 

Achiziționează un pat tapițat 

Patul tapițat s-a întors din nou în trenduri. Dorința de a fi într-un mediu moale și neted implică atât așternuturile, cât și mobilierul. Pe lângă acestea, paturile tapițate sunt piesele care ies în evidență cel mai mult, datorită nevoii noastre crescânde de confort și intimitate în casele noastre contemporane. 

Patul este adevăratul protagonist al dormitorului nostru și, având în vedere premisa noastră, nu numai că trebuie să fie un pat cu design actual, ci și unul foarte confortabil. Mobila Max iți oferă o întreagă gamă de paturi tapițate pentru a-ți decora cu stil dormitorul.

Alege mobilier din lemn natural pentru dormitorul tău

Mobilierul din lemn este unul dintre cele mai populare, deoarece este rezistent, frumos, iar lemnul poate fi finisat în orice mod imaginabil. Aruncă o privire la mobilierul artizanal, dacă preferi o amenajare rustică a interiorului. Însă pentru un design modern al dormitorului, noi îți sugerăm să alegi un mobilier din lemn cu linii minimale, care nu este ornamentat.

Inspiră-te din formele organice

Liniile curbe, formele rotunjite și asimetria sunt alte trăsături definitorii ale designului modern. Designerii au îmbrățișat forme curbate și sculpturale care reproduc lumea naturală și chiar corpul uman.

Una dintre ideile noastre preferate pentru un dormitor modern aduce forme organice în spațiul tău prin lămpi, scaune și tablouri elegante, lipsite de ornamentație.

Mixează materialele

În zilele noastre, nimeni nu își mai dorește un dormitor asortat complet. Designerii recomandă combinarea de lemn, metal, sticlă și chiar materiale plastice modelate. Aceste materiale sunt deseori mixate și juxtapuse în aceeași încăpere sau chiar în aceeași piesă de mobilier.

Mixarea materialelor și chiar și folosirea diferitelor tipuri de mobilier sunt inspirații ideale pentru un design modern al dormitorului tău. Încorporează piese din lemn, piele și țesături care vă plac. Nu îți fie teamă să accesorizezi  piese în moduri creativ precum un taburete pe post de noptiere sau o bancă drept masă de accent.

Accentuează decorul cu modele grafice

Când vine vorba de dormitorul tău, este necesar să adaugi profunzime decorului prin stratificarea diferitelor modele. O pernă cu printuri, așezată pe un fotoliu cu model și un tapet îndrăzneț pe pereți, poate fi un început excelent.

Accentuarea decorului prin modele artistice este o modalitate fabuloasă de a adăuga vibrație schemei dormitorului. Există atât de multe imprimeuri, vopsele și modele pe care le poți folosi pentru a da un plus pereților. De exemplu, în locul unei singure piese artistice, poți opta pentru patru imprimeuri mai mici cu o temă similară. Invita geometria în spațiul tău prin artă, perne sau chiar tapet.

Optează pentru tonuri de pământ și culori primare

Dacă dorești să aduci la viață ideile contemporane de design , asigura-te că te vei juca cu nuanțele și tonurile. Dacă dorești o abordare mai autentică pentru un dormitor modern, sari peste pasteluri sau tonurile aurii. În schimb, îmbrățișează culori la alegere dintre cele mai moderne.

Designerii moderni recomandă tonurile de pământ precum maro, ruginiu și verde, combinate cu culorile primare de roșu, albastru și galben. Joacă-te cu aceste nuanțe în accentele tale, cum ar fi pernele și tablourile, sau chiar apelează la moduri mai îndrăznețe, cum ar fi culoarea peretelui sau un covor statement.

 

Inspiră-te din accentele retro

Pune-ți amprenta asupra dormitorului tău inspirându-te din accentele retro. Nu este dificil să găsești piese contemporane cu un aer mai vechi, elemente precum un candelabru sau un fotoliu Berjer Vivaldi , care suntem siguri că se vor încadra în aceste accente.

Cumpără un set de dormitor cu inspirații moderne

Un set dormitor modern va schimba în totalitate aspectul camerei tale. În general, acesta constă în noptiere, comodă, un pat și un șifonier. Dacă îți dorești o redecorare completă a dormitorului, vei găsi numeroase seturi de dormitor pe Mobila Max care îți vor lumina întreg spațiul și îți vor oferi senzația de relaxare și confort.

Optează pentru un dormitor Dublin, cu design și nuanțe de decor stejar sonoma cu alb și adaptează stilul dormitorului cu acest set prin decorarea corespunzătoare a pereților, paleta de culori sau stilul ferestrelor.

Iluminează dormitorul cu surse de impact

Este necesar să ai mai multe surse de lumină în dormitorul tău – o lampă de noptieră, o lampă de podea și iluminarea tavanului. Nu toate sursele de lumină trebuie să fie, însă, puncte de atracție ale dormitorului și este suficient ca doar una din ele să fie ceva special.

 

Un candelabru mic, o lampă de noptieră cu o figură de animal, o lampă de podea cu un design elegant – indiferent de stilul de decorare al dormitorului tău, va trebui să existe o lampă sau un corp de iluminat care să o completeze. Asigură-te, astfel, că cel puțin una din aceste surse de lumină are un impact asupra designului dormitorului.

Completează aspectul podelei cu un covor

În general, covoarele aduc un plus de textură și culoare camerei, așa că nu exclude plasarea unui covor sau a unei carpete în dormitorul tău, chiar și dacă acesta este deja mochetat.

 

Atunci când dimensionezi un covor pentru a fi folosit sub pat, trebuie să iei în considerare dimensiunile patului. Poți opta și pentru așezarea unui covor mai mic la poalele patului sau de-a lungul acestuia. În oricare dintre aceste cazuri, alege un covor care să umple spațiul până la câțiva centimetri de cel mai apropiat perete.

Accesorizează dormitorul cu plante de interior

Fiecare dormitor are nevoie de o plantă sau două. Acestea ajută la purificarea aerului, adaugă o pată de culoare și dă senzația de spațiu senin.

Poți alege fie o plantă mică de ghiveci, precum iedera sau poți opta pentru o plantă-copăcel precum un palmier de interior, care poate atinge până 6 metri înălțime. Orice ai alege, este o inspirație perfectă pentru decorul dormitorului tău.

Alege elemente decorative moi

Fiecare dormitor ar trebui să aibă o pătură colorată pentru a adăuga o scânteie de contrast colorat. Păstreaz-o pliată la extremitatea patului pentru a-ți încălzi picioarele în nopțile reci. Înfășoar-o în jurul umerilor când te așezi în pat pentru a te uita la televizor.

Aruncarea în pat a unor pernuțe colorate este o altă oportunitate de a adăuga note de culoare, model și textură în decorul dormitorului. Adăuga câteva perne în pat și, instantaneu, camera ta va arata mult mai bine. Trucul este să utilizezi nu mai mult de trei perne și să alege culori sau modele care contrastează cu lenjeria de pat sau cu alte obiecte decorative ale dormitorului.

 

Te pregătești să dai un look nou și modern dormitorului tău și nu știi de unde să începi? Sperăm ca ideile de inspirație și design pentru dormitor pe care ți le-am enumerat mai sus să îți fie de ajutor în a-ți transforma camera în dormitorul pe care ți l-ai dorit dintotdeauna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *