Uncategorized

Cum alegi cele mai bune scaune pentru bucătărie?

Cum alegi scaunele pentru bucătărie? 3 reguli simple de care să ții cont

 

Alegerea scaunelor de bucătărie este un pas important în amenajarea bucătăriei tale. Acestea se numără printre piesele esențiale din această încăpere și tocmai de aceea atunci când le alegi e bine să ții cont de mai mulți factori. În articolul de astăzi vrem să-ți prezentăm câteva reguli simple dar esențiale în alegerea celor mai potrivite scaune pentru bucătărie.

 

Scaunele trebuie să se potrivească cu masa 

 

Prima regula și cea mai importantă este gradul de compatibilitate pe care îl au scaunele de bucătărie cu masa pe care o alegi. Iar acest lucru se referă în totalitate la funcționalitate și nu la design. 

Cu alte cuvinte înălțimea scaunelor trebuie să se potrivească cu înălțimea mesei. Specialiștii recomandă ca în cazul unei mese rotunde să fie alese scaune cu spătar de 60-65 cm iar în cazul insulei utilizată ca spațiu de luat masa, scaune cu o înălțime de până la 90 cm. 

Nu uita nici de spațiul recomandat între sezutul scaunului de bucătărie și tablia mesei, acesta trebuie să se încadreze între 25-30 de cm, pentru a-ți permite să te miști fără probleme.

 

Fii atent la materialul din care este făcut sezutul scaunelor de bucătărie

 

Scaunele de bucătărie trebuie să fie în primul rând confortabile și să-ți asigure o postura corectă pe toate durată în care servești masa. Așadar atunci când alegi scaunele pentru bucătăria ta nu te ghida după design. Fii atent mai întâi la calitatea materialelor din care sunt realizate acestea și la confortul lor, și doar mai apoi la designul și estetica lor. 

Este important să acorzi o atenție sporită spatarului și materialului ales pentru sezutul scaunului. Spătarului este responsabil să-i ofere spatelui tău o poziție confortabilă în vreme ce șezutul este responsabil de susținerea întregului corp. 

 

Scaunele de bucătărie trebuie să ofere armonie întregului spațiu 

 

Ține cont și de dimensiunea pe care o are bucătăria ta. Dacă ai crezut până acum că nu e importantă , află de la noi că și aceasta joacă un rol foarte important. Când vine vorba de masa și de scaunele de bucătărie, acestea trebuie să se încadreze perfect și armonios în bucătăria ta fără a încărca locul sau să-i dea impresia de spațiu supraaglomerat.

Ghidează-te în primul rând după stilul de bucătărie pe care l-ai ales. Pentru bucătării în stil contemporan și modern specialiștii recomandă scaune tapițate din piele sau material textil în nuanțe calde și pastelate. Dacă îți dorești o bucătărie rustică, poți opta și pentru scaunele din lemn și cu siguranță nu vei da greș. 

 

Idei de scaune pentru bucătărie ta

 

Scaunele pentru bucătărie trebuie să fie calitative, rezistente și ușoare. Iar spre deosebire de alte scaune, cele tapițate oferă un confort mai mare ceea ce le face perfecte pentru zona de dining.

Poți ține cont de tipul și culoarea tapițeriei pe care o alegi, astfel încât aceasta să se potrivească și cu mobila de bucătărie sau în cazul bucătăriilor open space cu canapeaua și fotoliile alese.

În continuarea acestui articol am pregătit pentru tine o selecție de scaune de bucătărie care să-ți ofere atât confortul, cât și designul armonios pentru bucătăria ta. 

 

Scaun din lemn masiv Mirka -Mobmax

Scaunele din lemn masiv Mirka de la Mobmax sunt accesoriul perfect pentru bucătăria ta. Acestea combină perfect funcționalitatea unui scaun confortabil și elegant care să se încadreze cu ușurință la tine în bucătărie. 

 

Scaun din lemn masiv Sahra – Mobmax

 

Concepute să răspundă nevoilor tale, scaunul de bucătărie din lemn masiv Sahra îți oferă tot confortul pe care-l cauți. Într-o paletă de culori vibrante nu au cum să treacă neobservate din designul final al bucătăriei tale. 

 

Scaun lemn masiv Puffy – Mobmax

Acest model de scaune de bucătărie completează perfect zona ta de dining pentru întreaga familie. Realizat din lemn de fag de cea mai bună calitate, poate fi alegerea perfectă pentru confortul familiei tale. 

 

Scaun Pablo –  confort și stil garantat

Cu un design atent ales, scaunul Pablo combină tapițeria cu eleganța pentru a-ți oferi ție și familiei tale confortul la care visezi. Disponibil într-o gamă largă de culori, acesta se încadrează de minune în orice stil de design alegi.

Cu ce modele de mese să le combini?

În încheierea acestui articol îți recomandăm și câteva modele de mese pe care le poți combina cu scaunele de mai sus. Așa cum am menționat și la începutul acestui articol, masa și scaunele trebuie să se potrivească perfect. 

Masa fina confort – Marmorat Mobmax

 

 Masă extensibilă Nisa

 

Bucătăria este una dintre încăperile în care îți petreci cel mai mult timp. De aceea atât scaunele de bucătărie cât și masa trebuie să fie comode și confortabile. Scaunele sunt obiecte indispensabile în orice casă, așa că atunci când le alegi ghidează–te după calitate și confort. 

Descoperă pe site toată modelele noastre de scaune pentru bucătărie  și alege perfecțiunea pentru casa mult visată!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *