Set canapele si fotolii

Ce culoare este potrivită pentru o canapea?

Cum să alegi culoarea potrivită a canapelei pentru livingul tău? Înțelegem stresul tău. Când investești într-o canapea, iei o decizie importantă pentru decorarea locuinței tale. Fiind cea mai vastă piesă de mobilier, culoarea canapelei va determina, în mare măsură, viitoarele alegeri în privința întregului decor.

De la culoarea materialului până la pernele decorative care o accesorizează, canapelele extensibile manifestă o influență majoră asupra livingului. Și în timp ce culorile neutre sunt adesea cele pentru care optează majoritatea persoanelor, s-ar putea să fii în situația în care vei dori să optezi pentru ceva diferit. În cele ce urmează îți vom sugera câteva opțiuni care te vor ajuta în alegerea culorii potrivite pentru canapeaua ta. 

Asortează canapeaua extensibila cu decorul livingului.

Potrivirea canapelei cu nuanța peretelui este o alegere foarte bună și sigură, în același timp. Desigur, această alegere te va face să te axezi pe o culoare specifică a peretelui și a canapelei. Tocmai de aceea, încearcă să te gândești la culorile canapelei și peretelui ca la o paletă de culori. 

Care este culoarea neutră ce va funcționa cel mai bine pentru gusturile tale? Dacă îți plac culorile rozalii, roșii sau portocalii, cel mai bine ar fi să optezi pentru o canapea camel deschis. Ai tendința de a te îndrepta spre nuanțe de albastru obscur sau verzui? Alege o canapea gri cu tonuri similare. În loc să-ți planifici camera în jurul unei singure piese, focusează-te asupra culorilor în jurul cărora ți-ai dori să fii în mod natural și colectează piese din acea paletă.

Colecția de canapele extensibile Mobila Max este perfectă pentru selecțiile tonale. Considerate noile culori neutre, tonurile acestora sunt ușor perlate și nesaturate. Canapeaua extensibilă  Gloria cu 3 locuri  nu țipă după atenție, însă poate stabili tonul unei camere spre căldură și confort. Regândind culorile neutre și explorând roata culorilor, ai mult mai multe opțiuni atunci când te lovești de întrebarea: cum aleg culoarea canapelei pentru livingul meu.

In alegerea unei canapele extensibile ia în considerare materialele și texturile

Stilul tău de viață îți poate dicta cea mai bună alegere a materialelor. Pielea de calitate, de exemplu, este un material atemporal care îmbătrânește bine și se curăță ușor. De asemenea, reușește să rămână răcoros vara și să devină confortabil iarna. O canapea de piele îți va permite, totodată, să faci loc și pentru alte texturi în spațiul tău, fără a-l supraîncărca. 

Poți păstra spațiul fresh și în trend adăugând perne pufoase sau o pătură lânoasă, bazându-te pe fundalul solid din piele. Canapelele din piele tind să fie disponibile într-o paletă neutră de tonuri maronii, caramel, măslinii sau de culoarea argilei. Desigur, poți opta și pentru o canapea din material textil precum stofă sau catifea. Este ideal să alegi tipul de material care se potrivește stilului tău și în care să te simți confortabil. 

Folosește culori care să complimenteze decorul existent pentru un aspect vizual plăcut. Cea mai ușoară modalitate de a alege culoarea potrivită pentru o canapea este bazându-te pe alte culori deja existente în cameră. Utilizarea culorilor apropiate pe roata culorilor va garanta potrivirea ideală și va înlătura încercarea de a găsi culoarea perfectă a canapelei pentru camera de zi.

 

Gândește-te cum ți-ai dori să te simți

Când te gândești ce culoare a canapelei să alegi pentru living, întreabă-te: cum vrei să te simți în acel spațiu? Psihologia culorilor are un impact major asupra modului în care o cameră își comunică intenția. Culoarea este despre starea de bine, așa cum sunt și preferințele estetice.

Fiind ancoră a livingului tău, culoarea canapelei induce o anumită stare de spirit. A găsi o culoare care să reflecte această stare, dar care să nu aibă un efect dominant, nu este un lucru simplu. Tocmai de aceea, iată câteva idei de culori ușor de încorporat pentru canapeaua ta și felul în care te pot influența acestea.

Canapele extensibile pe Roșu și roz 

Dacă vrei să oferi energie spațiului tău, tonurile de roșu și roz sunt o alegere excelentă. Culoarea roz induce stări de calm și veselie, în timp ce roșu este energic și este asociat cu dragostea, căldura și emoția. Chiar dacă o canapea roșie-vișinie poate părea puțin intimidantă, ar putea reprezenta pata de culoare ideală a livingului. 

Canapele extensibile pe Bej și gri 

Practice, organice, clasice și semnificante. Acestea sunt sentimentele evocate în general de culorile bej și gri. În timp ce griurile tind să completeze livingurile ce folosesc tonuri mai reci, notele maronii din bej sunt o alegere foarte inspirată pentru spațiile mai calde. 

Canapele extensibile pe Verde măsliniu 

A avea un spațiu în care să domine liniștea și pacea este o mișcare inteligentă, dar și plăcută din punct de vedere estetic. Verdele măsliniu este o culoare ce simbolizează pacea, calmul și speranța. Imaginează-ți că va trebui să lucrezi până târziu la un proiect și te afli pe o astfel de canapea care emană aceste vibrații! 

Bronzul și maroul 

Îți dorești să te simți sigur și stabil? Culorile de bronz și maro pot aduce stabilitatea în spațiul livingului tău. Dacă ai un stil de viață agitat și ai nevoie de livingul tău pentru a te relaxa, alegerea unei canapele maronie poate fi cea mai bună alegere pentru tine. Canapeaua extensibilă TORINO, de exemplu, poate fi cea mai bună opțiune. 

Negru 

Ai un stil elegant? Negrul este o culoare clasică care emană forță și autoritate. Dacă îți dorești ca livingul tău să emane încredere și stil, o canapea neagră este un articol excelent al bunului gust. 

 

Cum să alegi culoarea potrivită a canapelei pentru living? Simplifică! Ia în considerare culoarea pereților, texturile și felul în care îți dorești să te simți în livingul tău. După ce ai identificat toate aceste componente, te va surprinde cât de repede culoarea perfectă pentru canapea ți se va dezvălui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *