Plateste in rate prin Leanpay

Cum aleg o canapea extensibilă pe care vreau să dorm zilnic?

Cum aleg o canapea extensibilă pe care vreau să dorm zilnic?

O canapea extensibilă este într-adevăr o piesă de mobilier extraordinară, din simplul fapt că îți oferă o opțiune suplimentară de dormit, fără a-ți sacrifica opțiunile de relaxare. De la găzduirea regulată a oaspeților, până la avantajele pe care le aduce unui spațiu mic, există multe motive pentru care o canapea extensibilă confortabilă ar putea fi ideală pentru casa ta. Indiferent dacă vrei să achiziționezi cea mai bună canapea extensibilă pentru utilizarea de zi cu zi sau o piesă confortabilă care va fi folosită doar ocazional, există câteva lucruri la care trebuie să te gândești mai întâi. Cumpărarea unei canapele extensibile pentru dormit poate diferi ușor de cumpărarea unei canapele fixe și, cu atât de multe opțiuni diferite pe piață, poate fi adesea dificil să știi de unde să începi. Având în vedere acest lucru, am creat pentru tine un ghid care va analiza toate lucrurile la care trebuie să te gândești atunci când vrei să achiziționezi o canapea extensibilă, astfel încât să o poți alege pe cea potrivită pentru tine. Poți începe prin a lua în considerare următoarele întrebări, pentru a-ți restrânge astfel căutarea. 

Care va fi funcționalitatea canapelei extensibile? 

După cum am menționat, există multe motive pentru a cumpăra o canapea extensibilă, însă gândindu-te la funcționalitatea acesteia te poate ajuta să o alegi pe cea potrivită. De exemplu, în cazul în care cauți o canapea extensibilă în care să dormi zilnic, vei dori să te asiguri că îți oferă atât de mult confort și sprijin precum ar face-o un pat. Acesta se poate aplica în cazul în care încerci să ai mai mult spațiu într-un dormitor compact sau dacă te pregătești pentru sosirea unui oaspete pe termen lung unde, în ambele situații, va fi necesară o canapea extensibilă.  Pe de altă parte, în cazul în care canapeaua va fi utilizată rar drept pat, va trebui să verifici dacă poate oferi un confort ridicat și sub aspectul unui scaun. S-ar putea să descoperi că acest lucru ar fi indicat dacă dorești să adaugi și un pat suplimentar în casa ta, dacă găzduiești oaspeți doar ocazional.  Din păcate, din cauza răspândirii modelelor ieftine, produse în masă, canapeaua extensibilă a căpătat o oarecare reputație de a compromite confortul în comparație cu paturile și canapelele standard. Însă, dacă alegi să investești în piese de calitate, realizate manual, este foarte posibil să achiziționezi o canapea pat extensibilă confortabilă, care să ofere confortul și sprijinul de care ai nevoie. Vom analiza ulterior la ce trebuie să te uiți pentru a cumpăra o canapea extensibilă de calitate.  [caption id="attachment_11906" align="aligncenter" width="640"] canapea extensibilă confortabilă gloria[/caption]  

Ce dimensiuni să alegi pentru o canapea extensibilă? 

Este necesar să iei în considerare de ce dimensiune a canapelei extensibile de dormit ai nevoie, pentru că nu ar fi indicat să alegi una care să nu se potrivească nevoilor tale. Gândește-te la cine va folosi cel mai probabil canapeaua și de ce ar avea nevoie de la un pat obișnuit.  Găzduiești în mod obișnuit oaspeți care sunt un cuplu? Plănuiești să poziționezi canapeaua în camera de oaspeți pentru ca unul dintre prietenii tăi să rămână peste noapte? Probabil ar fi mai bine să optezi pentru o canapea extensibilă cu 2 locuri. Pe de altă parte, dacă vrei să cumperi o canapea pat extensibilă doar pentru a avea un pat suplimentar în locuința ta, o canapea simplă extensibilă poate fi o alegere mai bună. Îți sugerăm să alegi canapeaua Genova, pe care o poți găsi la un preț avantajos pe Mobila Max.  De asemenea, va trebui să te gândești la dimensiunea canapelei și ca opțiune de șezut. Dacă, de exemplu, plănuiești să o folosești drept canapea principală în living, va trebui să alegi una suficient de mare pentru a te așeza cu întreaga familie. Poți opta pentru canapele extensibile cu 2 sau 3 locuri de pe Mobila Max, care nu numai că oferă suprafețe de dormit confortabile și generoase, însă aduc și un plus de rafinament și eleganță decorului locuinței tale.  canapea extensibila verona

Care sunt principalele tipuri de canapele pat extensibile? 

Există destul de multe tipuri de canapele pat extensibile și, în timp ce fiecare își face treaba în a oferi atât o opțiune de dormit, cât și de șezut, acestea diferă privind modul în care se convertesc din una în alta. Și, unele pot fi mai potrivite nevoilor tale decât altele. Cu o varietate de mecanisme disponibile, poate fi greu de știut de unde să începi, așa că am găsit cele mai comune tipuri pentru a te ajuta să începi. 

Canapea extensibilă pull-out 

Atunci când te gândești la o canapea extensibilă există mari șanse să îți imaginezi un pat extractabil. Ea arată asemenea unei canapele tradiționale, însă beneficiază de o saltea pliată cu arcuri ascunsă la baza sa, aceasta putând fi accesată prin simpla îndepărtare a pernelor și tragerea mânerului. Rezultatul este un pat cu cadru complet și picioare care pot asigura un somn confortabil.  Marele avantaj al acestui tip de canapea extensibilă este faptul că oferă o experiență mult mai confortabilă atât ca pat, cât și sub formă de canapea, decât majoritatea celorlalte alte tipuri de canapele. Acest lucru se datorează faptului că are amortizare și o saltea complet susținută. De asemenea, beneficiază de faptul că arată exact ca o canapea obișnuită atunci când este strânsă, astfel încât poate fi ușor încadrată în decorul tău ca piesă permanentă de mobilier.  Dacă îți dorești o canapea extensibilă care să ofere un spațiu de dormit suplimentar permanent în casa ta, o canapea extractabilă este exact ceea ce ai nevoie. 

Canapea Futon 

O canapea futon este alcătuită dintr-un cadru metalic sau din lemn, cu perne atașate care formează o canapea, dar care se și desfășoară pe o suprafață plană de dormit. Prin utilizarea unei balamale, suportul din spate poate fi deplasat în jos, astfel încât să se așeze orizontal alături de bază, setul de perne acționând ca o saltea.  Printre avantajele unei canapele futon menționăm că este ușoară, ușor de utilizat și poate fi transportată cu ușurință în orice loc. Cu toate acestea, acest tip de canapea extensibilă este mai puțin confortabil decât celelalte tipuri de canapele, din cauza lipsei suspensiei și a stratului de dormit mai subțire. De asemenea, poate avea un aspect foarte casual, care adesea nu funcționează cu decorul casei. Însă, datorită dimensiunilor mici, o canapea futon poate fi o alegere excelentă pentru apartamentele mici, cu un aspect degajat. 

Canapea Click-Clack 

Cu o canapea extensibilă tip click-clack, poți accesa multe dintre avantajele de portabilitate ale unei canapele futon, însă cu opțiuni de șezut îmbunătățite. Aceste canapele pot varia ca design și dimensiuni, dar aproape fiecare are un mecanism care blochează spătarul în loc, alături de porțiunea de șezut, pentru a crea un spațiu de dormit plat, precum și picioare spate reglabile care vor susține patul atunci când convertești canapeaua.  În general, click-clack-urile sunt foarte ușor de utilizat și sunt opțiuni ideale pentru somn, acestea putând fi mutate în casă fără prea multe probleme. Și, datorită rolului lor de a fi în primul rând un scaun, oferă o experiență mult mai confortabilă decât o canapea futon. Pe de altă parte, nivelurile de confort nu sunt niciodată la fel de mari ca ale unei canapele extensibile de calitate, datorită saltelei mai subțiri și a lipsei de suspensie. La fel ca un futon, majoritatea canapelelor click-clack au, de asemenea, un design mai relaxat, ceea ce le poate face nepotrivite pentru unele spații de locuit.

Cum îți dai seama de calitatea unei canapele extensibile?

Indiferent dacă îți dorești o canapea pat extensibilă care va fi folosită în mod regulat pentru dormit sau una care nu va fi convertită atât de des, este important să știi exact ce cauți dacă vrei să achiziționezi o piesă de mobilier de calitate. Trebuie să găsești echilibrul adecvat între funcționalitate și confort, dar și să investești într-o canapea extensibilă care să dureze în următorii câțiva ani.  Pentru a te ajuta, am enumerat câteva dintre caracteristicile cheie pe care ar trebui să le ai în vedere atunci când cumperi o canapea pat extensibilă. 

Cadrul canapelei 

Cadrul este o parte esențială a oricărei canapele, deoarece oferă suportul atât pentru șezut, cât și pentru dormit. Un cadru de calitate va menține, totodată, toate părțile mobile ale canapelei. Așadar, atunci când alegi o canapea pat extensibilă, acordă atenție materialului din care este realizat cadrul. Cele mai bune modele sunt realizate cu lemn de esență tare, suficient de rigide și rezistente.  La Mobila Max, toate cadrele canapelelor sunt realizate din lemn masiv de fag și au extensii cu structuri metalice și lamele elastice din fag. 

Mecanismul canapelei 

Mecanismul de închidere și deschidere al canapelei este, de asemenea, o prioritate în verificarea calității canapelei. Cu un mecanism bun, piesa ta de mobilier ar trebui să se poată converti din canapea în pat și invers, cu efort minim, de fiecare dată.  Noi folosim un mecanism de închidere și deschidere extrem de fiabil pentru canapelele noastre, pentru asigurarea unei acțiuni line la fiecare convertire a canapelei. 

Pernele și salteaua canapelei 

Pernele sunt părți esențiale ale oricărei canapele, oferind suport care garantează șederea pe canapea ore întregi fără a simți vreo urmă de disconfort. Totodată, pentru o canapea extensibilă este nevoie și de o saltea de calitate, care să îți permită să ai un somn odihnitor.  La Mobila Max, saltelele folosesc arcuri interioare de înaltă calitate pentru un maxim de confort. Cu saltele având grosimi de până la 10 centimetri, poți avea siguranța că atât tu, cât și oaspeții tăi, veți dormi într-un spațiu confortabil. 

Materialul canapelei 

Asemenea unei canapele obișnuite, materialul de acoperire al canapelei extensibile joacă un rol important în senzația și estetica piesei de mobilier. Tocmai de aceea, este important să alegi un material care îți oferă o senzație plăcută și care să funcționeze cu decorul. În plus, materialul canapelei trebuie să fie unul calitativ, care să reziste în timp și care să poată fi îngrijit cu ușurință.  Aici, la Mobila Max, folosim cele mai bune materiale pentru canapelele noastre. De la gama de piele artificială, până la tapițeriile noastre deosebite, echipa noastră atribuie o atenție deosebită alegerii materialelor de calitate pentru mobilierul nostru realizat manual. Urmează sfaturile acestui ghid și cu siguranță vei putea alege o canapea extensibilă confortabilă care să-ți garanteze un somn odihnitor, ori de câte ori vei dori să o folosești.
Plata sigura

Plata sigura

Comanda cu cardul

Cumpara in rate

Cumpara in rate

Finantare in rate

Culori personalizate

Culori personalizate

Alegeti culoarea dorita

Livrare la domiciliu

Livrare la domiciliu

Oriunde in Romania

vreau să aflu primul noutățile!

Abonează-te la Newsletter și fii la curent cu cele mai noi oferte Mobila Max!