Plateste in rate prin Leanpay

Ce dimensiune ar trebui sa aibă canapeaua pentru un living de apartament?

Ce dimensiune ar trebui sa aibă canapeaua pentru un living de apartament?

O canapea poate fi una dintre cele mai importante investiții în materie de mobilier, atât din punct de vedere financiar, cât și prin impactul pe care îl are asupra camerei dumneavoastră. Nu există nimic mai supărător decât să vă îndrăgostiți de o canapea din magazin, iar după achiziționare să realizați că nu se potrivește cu spațiul din living. Alegerea canapelei potrivite pentru living este un proces important. Este vorba de mai mult decât simpla alegere a culorii preferate și intuirea dimensiunilor de care aveți nevoie. Exista multe aspecte de luat în considerare când sunteți în căutarea canapelei perfecte. Din fericite, suntem aici pentru a vă arăta care sunt factorii pe care trebuie să-i luați în considerare, înainte de a vă decide ce canapea se potrivește cel mai bine livingului dumneavoastră.

Luați în considerare dimensiunea spațiului

O canapea mică se potrivește unui living mic, iar o canapea voluminoasă se potrivește unui spațiu mare. Deși acest concept pare relativ simplu, deseori, trendurile în materie de design sau dragostea dumneavoastră pentru o anumită piesă favorizează amplasarea unor canapele mari în spații mici. De exemplu, achiziționarea unei canapele cu trei locuri vă poate maximiza confortul, însă vă va devora tot spațiul dacă locuiți într-un apartament studio. Multe persoane aleg în continuare canapele prea mari sau prea mici pentru spațiul lor. În general, canapeaua dumneavoastră nu ar trebui să ocupe întreaga lungime a unui perete și ar trebui să existe un spațiu rezonabil de ambele părți ale canapelei. De partea opusă, dacă livingul este extrem de spațios, nu ar fi indicat să cumpărați o canapea mică, care se poate pierde ușor în spațiile mari. Este ideal ca această piesă de mobilier să fie la scară cu restul decorului livingului.

Aveți în vedere forma spațiului în care veți amplasa canapeaua

Nu toate livingurile sunt create egal. În zilele noastre, mai mult decât oricând, există numeroase variații ale spațiilor în care locuim. Alegerea unei canapele care să se potrivească formei livingului este esențială. O canapea nu trebuie să iasă în afara unui perete sau să se piardă într-un spațiu deschis. Canapelele extensibile sunt perfecte pentru locuințele open space, acestea putând pune în valoare forma și delimitarea spațiului. De exemplu, ele pot ajuta la delimitarea zonei de living de cea a bucătăriei. O canapea nu trebuie să blocheze niciodată caracteristici arhitecturale unice precum ferestrele, șemineele sau rafturile încorporate. Încercați să lucrați cu aceste elemente și cu siguranță vă vor ajuta să luați o decizie cu privire la dimensiunea potrivită a canapelei pentru spațiul tău.    

Țineți cont de fluxul de mișcare din living

Oamenii nu obișnuiesc să ia în considerare fluxul de mișcare atunci când achiziționează o canapea nouă. Felul în care oamenii se mișcă în spațiul livingului dumneavoastră poate avea un anumit impact asupra energiei transmise de acesta. Mișcarea liberă ar trebui să vină în mod natural în interiorul camerei de zi, iar achiziționarea unei canapele care să blocheze această mișcare nu este recomandată. O canapea nu ar trebui să blocheze niciodată spațiul camerei în care este amplasată. Cu siguranță doriți să vă simțiți relaxați în livingul dumneavoastră și nu prizonieri între piesele de mobilier. De asemenea, este important ca mobilierul să nu blocheze intrările în camera de zi sau a altor căi pentru a vă deplasa în interiorul livingului. Dacă dimensiunile canapelei blochează simpla mișcare, atunci ar trebui să luați în considerare achiziționarea unui model de dimensiuni mai mici.

Numărul de persoane pe care trebuie să-l deservească viitoarea canapea

Atunci când alegeți o canapea, va trebui să luați în considerare numărul de persoane cărora le va servi. Dacă vă place să vă petreceți timpul împreuna cu familia, vizionând filme și emisiuni TV, vă recomandăm să optați pentru un colțar mare sau un set format din canapea și fotolii, în măsura în care spațiul vă permite. În cazul în care locuiți singuri și singurul uz al canapelei este acela de a viziona un serial sau a citi cartea preferată, atunci recomandarea noastră ar fi să vă limitați la un model simplu de canapea, cu atât mai mult cu cât spațiul de care dispuneți nu este unul întins. Găsirea unei canapele care să se potrivească perfect spațiului dumneavoastră nu este ușoară. Tocmai de aceea, Mobila Max vă pune la dispoziție o gamă largă de canapele în numeroase forme și culori. Indiferent de spațiul de care dispuneți, cu siguranță veți găsi canapeaua potrivită pentru apartamentul dumneavoastră.
Plata sigura

Plata sigura

Comanda cu cardul

Cumpara in rate

Cumpara in rate

Finantare in rate

Culori personalizate

Culori personalizate

Alegeti culoarea dorita

Livrare la domiciliu

Livrare la domiciliu

Oriunde in Romania

vreau să aflu primul noutățile!

Abonează-te la Newsletter și fii la curent cu cele mai noi oferte Mobila Max!