Set canapele si fotolii

Tipuri de canapele care pot creste doza de confort din living

Canapeaua este una dintre piesele de mobilier care se regasesc in majoritatea caselor. Cel mai adesea este punctul central al livingului si principalul loc unde se intalnesc membrii familiei in fiecare seara.

Canapelele nu se gasesc doar acasa, insa. Acestea isi gasesc cu usurinta locul si in birouri, in cabinetele medicale sau in salile de asteptare.

Scopul principal al unei canapele este acela de a oferi confort in pozitia de sezut, insa poate fi si acela de a asigura un spatiu optim pentru somn sau pur si simplu de a imbogati o incapere din punct de vedere estetic.

Cate tipuri de canapele exista?

In functie de scop, de forma, de materialele din care sunt realizate, de locul unde au fost produse si de numeroase alte detalii, canapelele pot fi impartite in foarte multe categorii. Cele mai importante insa, sunt urmatoarele:

1. Canapelele fixe. Sunt cele mai simple si cele mai apreciate de catre cei care isi doresc o canapea si nimic mai mult. Acestea pot avea doua sau mai multe locuri si pot avea mai multe stiluri constructive. De-a lungul timpului s-au remarcat canapele fixe precum Chesterfield ( capitonata, cu butoni clasici si forme arcuite), Lawson ( dotata cu perne pufoase si linii patrate), Divanul ( canapea fara spatar, ideala pentru somn ) sau Cabriole ( cu un spatar rotunjit care se prelungeste si catre brate)

2. Canapelele extensibile. Canapelele extensibile sunt mult mai practice, deoarece se pot transforma cu usurinta in pat. De multe ori insa, nu sunt atat de robuster precum sunt canapelele fixe, mai ales daca nu exista garantia unor materiale de foarte buna calitate. Tocmai de aceea, daca iti doresti o astfel de canapea, este bine sa cauti canapele extensibile de calitate. Partea buna este ca poti gasi atat canapele clasice, cu 2 sau 3 locuri, care se transforma in pat, cat si coltare extensibile, cu 5 sau chiar mai multe locuri.

3. Canapele modulare. Sunt canapele din ce in ce mai populare, care sunt formate din 3 sau mai multe piese care in momentul in care sunt apropiate se transforma in pat. De regula, canapelele modulare sunt compuse dintr-un coltar fix si 2 sau mai multe piese care se ataseaza la acesta. Avantajul principal al acestui tip de canapea este flexibilitatea estetica si practica pe care o ofera.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *