Uncategorized

Cum să alegi masa ideală pentru living în 4 pași 

 

Alegerea mesei de living nu este o misiune simplă, mai ales că în magazine ai la dispoziție o mulțime de produse din care să-ți alegi preferata. Deoarece masa din sufragerie este un element central al acestui spațiu, trebuie să iei în calcul mai multe aspecte atunci când o alegi. Funcționalitatea sa, forma sau materialul din care este realizată sunt doar câteva dintre detaliile care contează. În continuare, află cum să alegi masa ideală pentru living în 4 pași!

Măsuță de cafea sau masă de dinning?

 

În funcție de spațiul de care dispune living-ul tău, dar și de funcționalitățile pe care vrei să i le atribui acestuia, poți opta pentru o masă de cafea sau pentru o masă de dinning. Dacă obișnuiești să utilizezi sufrageria doar ca spațiu în care îți servești cafeaua în fața TV-ului, dar și dacă ai un living mic, o măsuță de cafea poate fi ceea ce ai nevoie; în schimb, dacă îți dorești ca sufrageria să fie amenajată și pe post de zonă de luat masa, atunci alege o masă de dinning – desigur, dacă spațiul îți permite acest lucru. 

Masuta de cafea Mobila Max

Masă dreptunghiulară, rotundă sau ovală?

 

După ce ai stabilit care este tipul de masă de care ai nevoie pentru living-ul tău, este timpul să te decizi asupra formei. Alegerea ta trebuie să fie bazată, în primul rând, pe considerente practice. Concret, este necesar să alegi forma mesei ținând cont de dimensiunile spațiului în care va fi așezată. Mai apoi, contează criteriul estetic; fiind un element de mobilier care captează atenția, masa din living poate ajuta la armonizarea proporțiilor camerei și chiar la obținerea unor iluzii optice interesante. Iată câteva informații care să îți ușureze alegerea:

 

  • Masa rotundă se adaptează perfect în orice spațiu, dar este ideală pentru un living cu o suprafață generoasă. Optează pentru un model cu baza metalică rotundă care oferă un spațiu generos pentru picioare. 
  • Masa ovală este alegerea perfectă pentru a stimula dinamismul conversațiilor, motiv pentru care ar trebui să o alegi dacă gătești des pentru familie și prieteni!
  • Masa dreptunghiulară sau pătrată se integrează cu succes în living-urile mai puțin spațioase. 

 

Masă extensibilă sau fixă?

Masa extensibila Mobila Max

 

Ai o familie numeroasă iar prietenii tăi vin des în vizită? Cu siguranță ai nevoie de o masă extensibilă. Aceasta poate fi pliată sau redusă ca dimensiune atunci când nu este folosită și se poate extinde, la nevoie, pentru a creea mai multe locuri la masă. O masă extensibilă este o alegere foarte bună dacă nu dispui de un living mare. 

Pe de altă parte, o masă convențională îți va oferi spațiu suficient dacă locuiești singur sau dacă, de obicei, nu ai invitați la masă. 

 

Masă din lemn sau din sticlă?

 

Materialul din care este confecționată masă este un detaliu foarte important. În primul rând, acesta trebuie să se potrivească stilului de amenajare al living-ului, dar și bugetului și preferințelor tale. De exemplu, mesele de sticlă oferă un efect vizual cu totul și cu totul deosebit, creând impresia de spațiu amplu, ele se pot sparge ușor (mai ales dacă nu sunt de bună calitate). Ele se potrivesc unui living minimalist, modern. Mesele din lemn masiv vor rămâne întotdeauna o opțiune elegantă și practică, dar se potrivesc mai degrabă unui spațiu amenajat în stil clasic. 

Masa din lemn masiv Mobila Max

 

 

Cauți mese și scaune pentru living-ul sau bucătăria ta? Descoperă colecția de pe site-ul nostru și alege-ți modelul preferat!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *